×

Jaguar XJ


Jaguar XJ


XJ redefinerer luksusbilen. En dramatisk kombinasjon av skjønnhet, luksus og kraft. Bilen har smidige kjøreegenskaper og leverer en oppkvikkende, dynamisk kjøreopplevelse.

Komfort

Sportinteriørpakken

På modellene XJ Premium Luxury og Portfolio kan du oppgradere ditt XJ-interiør med en unik, sporty stil. Pakken består av 18/18-trinns elektrisk justerbare sportsseter i mykt skinn for fører og passasjer, oppvarming/avkjøling og 3-trinns seteminne i forsetene. To ekstra interiørvalg er tilgjengelig med pedalsett i rustfritt stål og 4-soners automatisk klimaanlegg.

Kjøreegenskap

Intelligent Stop/Start teknologi

Intelligent Stop/Start-teknologien forbedrer drivstofforbruket ved å slå av motoren når bilen står stille – Eco Stop. Når bremsepedalen slippes opp vil Eco Start umiddelbart starte motoren på en rolig og miljøvennlig måte. I tillegg har Jaguar en 8-trinns automatgirkasse for smidige girskift som gir mer responsvillig kjøring og bedre drivstofforbruk.

Sikkerhet

Beskyttende karosseri

XJs forsterkede karosseri er utformet til å beskytte deg og dine passasjerer til enhver tid. Bilens aluminiumkarosseri og chassiskonstruksjon er kjemisk heftet og naglet sammen for å produsere et eksepsjonelt sterkt og stivt karosseri som beskytter passasjerene ved en eventuell kollisjon.

Sikkerhet

Blind Spot Monitor

Blind Spot Monitor gir økt sikkerhet ved filskifte på motorveien ved hjelp av radarsensorer som er utviklet for å varsle føreren hvis systemet registrerer et kjøretøy i blindsonen. Et oransje ikon i sidespeilet lyser så snart et kjøretøy registreres.

Sikkerhet

Kollisjonsputer og nakkeslengbeskyttelse

XJ er utformet til å gi deg optimal beskyttelse ved en kollisjon: to kollisjonsputer foran, to kollisjonsputer i setenes ytterkant og sidekollisjonsputer over frontrute og sidevinduene. Sensorer i forsetene registrerer vekt og størrelse på både fører og passasjer, noe som gjør at setebeltene demper kontakten med kollisjonsputene og aktiverer en innovativ «myk landing»-teknologi. For å unngå nakkesleng er hodestøttene utformet slik at de beveger seg fremover ved en kollisjon.

Multimedia

Virtuelle instrumenter

Med XJs innovative Virtual Instrument panel, som også kan personliggjøres, vises den mest relevante informasjonen på en skjerm som er så krystallklar at den kan minne om en tredimensjonell utgave. Skjermen skifter automatisk mellom de førerrelaterte oppdateringene, slik som veiinformasjon og kjørerekkevidde. Enkle 5-veis betjeningsknapper på rattet gir deg tilgang til funksjonene du bruker oftest og er fullt integrert i de virtuelle instrumentene.

Opplev en annen verden


XJ er perfekt når du er i humør til å kjøre eller bare vil være passasjer. I tillegg til meget høy luksusstandard for passasjerer, har bilen den dynamiske kjøreopplevelsen du forventer fra en Jaguar. Som fører eller passasjer vil du oppdage at kvaliteten på håndverket skiller XJ fra andre biler med grundig gjennomtenkte farger, materialer og utførelser.Avslappende interiør


Skap ditt ideelle interiør i en bil som er utformet til å stimulere alle sanser. Slapp av i ren luksus med hanskemykt skinn, moderne utførelser og en rekke flotte detaljer som du i stor grad kan velge ut selv. Start med interiøret ved hjelp av en rekke fargekombinasjoner. Deretter kan du velge mellom ulike flotte, skinnende finérutførelser i tre som fremhever følelsen av romslighet.

Luksus i bevegelse


Å kjøre en XJ er en uforglemmelig opplevelse. Den leverer smidig, dynamisk ytelse takket være den stive, lettvektige aluminiumkonstruksjonen og nær perfekte vektfordelingen. Intuitive teknologier i bilen gjør kjøringen enda mer behagelig. Fra smidige girskift og bedre kontroll under kjøringen med JaguarDrive Selector™ og JaguarDrive Control™, til de lynraske girskiftene med Jaguar Sequential Shift™ som tilpasses din kjørestil. Samtidig overvåker Adaptive Dynamics førerens bevegelser og optimaliserer bilens opphengsinnstillinger for økt kjørekomfort og kontroll.


Jaguar XJ


Kupeen er romslig og avslappende for både fører og passasjer. 

Ingen biler ser ut eller føles som en XJ. 

Finn ditt utstyrsnivå

Luxury SWB

 • 19” Toba alufelger
 • Myke skinnseter (12/12-trinns justering)
 • Jaguar Smart Key System™ med nøkkelfri dørlåsfunksjon
 • Meridian™ 380 W Sound System med 14 høyttalere og CD/DVD
 • Parkeringsassistent foran med visuell indikator på berøringsskjermen
 • Intelligent Stop/Start


Premium Luxury SWB

 • 19” Toba alufelger
 • Myke skinnseter (12/12-trinns justering)
 • Jaguar Smart Key System™ med nøkkelfri dørlåsfunksjon
 • Meridian™ 380 W Sound System med 14 høyttalere og CD/DVD
 • Parkeringsassistent foran med visuell indikator på berøringsskjermen
 • Intelligent Stop/Start


XJR SWB

 • 20" Farallon Technical Grey alufelger
 • Myke R skinnseter (18/18-trinns justering)
 • 5 unike interiørvalg
 • Unik sportslig eksteriørstyling med R signaturlogo
 • Meridian™ 825 W Surround Sound System med 20 høyttalere og CD/DVD
 • 5,0 liter V8 550 HK turboladet bensinmotor


Har du spørsmål eller vil prøve nye Jaguar XJ?

Kurt Kvello

Daglig leder

Foto: Kurt Kvello
Bjørn Ellingsen

Selger

Foto: Bjørn Ellingsen