Reparer eller bytt frontrute

Har du fått steinsprut?

Et lite steinsprut kan fort vokse seg større. Men ved å besøke oss så tidlig som mulig slipper du som regel å bytte frontrute – noe som betyr besparelser for både deg og miljøet. Velkommen!

Reparere steinsprut

Når du skal reparere steinsprut i frontruten, kan ditt autoriserte Volvo-verksted hjelpe deg. Våre serviceteknikere er spesialutdannet og vet nøyaktig hvilke metoder de skal bruke for et sikkert resultat.

Bytte av frontrute

Avhengig av plasseringen av steinspruten eller skadeomfanget, kan det hende vi må skifte hele frontruten. Ved disse anledningene bruker vi alltid Volvo originaldeler og kalibrerer flere av bilens sikkerhetssystemer i etterkant.

Steinsprutplaster

Vi anbefaler å alltid ha steinsprutplaster liggende i bilen. Det er viktig å dekke til det skadede området så fort du oppdager en skade for å unngå at skitt og smuss trenger seg inn i skaden. Dette kan føre til at ruten begynner å sprekke, og da må du i verste fall bytte hele ruten. Steinsprutplaster kan du få gratis hos alle våre forhandlere.

Kostnader ved steinsprut

Har du kasko eller delkaskoforsikring, trenger du hos de fleste forsikringsselskaper ikke å betale egenandel for å få reparert steinsprut.Dersom hele frontruten må skiftes vil det normalt tilkomme en egenandel for utbedring av skaden. Har du forsikring hos Volvia, reduseres din egenandel med 500 kroner. Kontakt din Volvo-forhandler for mer informasjon.

Er det mulig å reparere steinspruten?

Får du steinsprut i grønn sone, kan frontruten som regel repareres. Er skaden i rød sone kreves utskifting, og i gul sone må verkstedet gjøre en vurdering av hvilken løsning som er tryggest.

Volvo-original frontrute

Lasere, sensorer og kameraer er montert på innsiden av frontruten. Skal vi vurdere om frontruten din må skiftes, er det derfor viktig at utskiftingsruten har samme egenskaper som den forrige og at teknologien kalibreres i etterkant.