Alle artikler
No items found.

Volvo EX30 hedret for god design

Publisert av
Jon-Magnus Thorbjørnsen
Publisert
21.5.2024

Volvos nye lille SUV mottok nylig to internasjonale designpriser.

Volvo EX30 har fått en varm mottakelse etter at de første bilene begynte å rulle på norske veier i januar, og i april lå den lille elektriske SUV-en helt øverst på den norske registreringsstatisikken. Bilen har også høstet anerkjennelse for sitt design, og mottok nylig to internasjonale prestisjepriser for god design.

Beste produktdesign
EX30 fikk utmerkelsen Best of the Best Product Design 2024 under Red Dot, en pris som bedømmer et stort antall produkter ut ifra de fire basisprinsippene for god design; funksjonalitet, attraktivitet, bruk og bærekraft. Juryen bestod av 39 designeksperter fra hele verden, og bilen vant prisen med en score på 93 av 100 poeng.

– Volvo EX30 levendegjør Volvos designprinsipper i et mindre format, og er et bevis på førsteklasses skandinavisk design, der form følger funksjon. Bilen har det laveste karbonavtrykket noensinne fra en Volvo-bil, er spekket med ny teknologi og er perfekt tilpasset et bilmarked der flere og flere går over til å kjøre elektrisk, sier Jim Rowan, CEO i Volvo Cars.

Beste produksjonsbil
Den italienske bildesignprisen Car Design Awards ble delt ut i midten av april under moteuken i Milano, og også her mottok Volvo EX30 heder for god design. Bilen vant prisen for beste design av en produksjonsbil, i konkurranse med blant andre Alfa Romeo 33 Stradale (2.plass), Lamborghini Revuelto (3.plass) og Tesla Cybertruck.

Juryen bestod av 11 internasjonale biljournalister fra publikasjoner som Automotive News, italienske Auto&Design og Top Gear.

­«En liten SUV med et sterkt preg av luksus. Bilen er typisk for Volvos designspråk – enkel, bærekraftig og praktisk – men også forfriskende med et distinkt og nytenkende skandinavisk design», lød juryens begrunnelse.

No items found.