Sikkerhet

Kia oppnår stadig gode resultateter i Euro NCAP, siste nytt er at Kia Carens får 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester


Den kompakte flerbruksbilen Kia Carens har fått 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester. Carens er en av to MPV’er i Europa som har 5 stjerner etter Euro NCAPs nye 2013 tester. Carens fikk følgende poengscore i kategorier; Adult Occupant Protection (94%), Child Occupant Protection (76%), Safety Assist equipment (81%) og Pedestrian protection (64%).

“Våre ingeniører har hatt fokus på å konstruere en en bil med best mulig sikkerhetsteknologi for å beskytte førere, passasjerer og fotgjengere i tilfelle en kollisjon” sier Benny Oeyen, Vice President Marketing and Product Planning, Kia Motors Europe.

“De siste fem årene har Euro NCAPs testkriterier blitt strengere, noe som gjør det vanskeligere å oppnå toppresultat. Det at vi nå får 5 stjerner for Carens tar vi som en bekreftelse på at vi gjør en god jobb når det gjelder å utvikle sikre biler”, avslutter Oeyen.

Euro NCAPs testteam ga Carens høyeste poengsum på flere områder, blant annet for sidekollisjon og beskyttelse mot nakkesleng i forsetet. Positivt var det også at Carens er utstyrt med setebeltevarsler i alle seter, og at bilen har cruise control med fartsbegrensning.

Standard sikkerhetsustyr innebærer bl.a. seks kollisjonsputer (foran, passasjersete foran og kollisjonsgardin), setebeltevarsler, ESC (Electronic Stability Control), HAC (Hill Assist Control) og ESS (Emergency Stop Signal) som gjør at bremselysene blinker for å varsle når føreren foretar en nødbrems.

Når Kia Carens nå får 5 stjerner i Euro NCAPs kollisjonstester, etterfølger den seks andre Kia modeller: cee’d, Rio, Venga, Soul, Sportage og Sorento har alle oppnådd 5 stjerner i Euro NCAPs tester.