JAGUAR XE

Prøvekjør
All Surface Progress Control

Førerstøtte

All Surface Progress Control (ASPC) er unikt i XE-segmentet og bidrar til økt førertrygghet under glatte forhold. Denne funksjonen er en cruisekontroll for lave hastigheter som bidrar til at XE mestrer situasjoner med lav trekkraft uansett værforhold, noe som gjør at du kan konsentrere deg om styringen. Leveres kun på modeller med automatgirkasse
Adaptive Surface Response

Kjøreegenskap

Adaptive Surface Response (AdSR) gjenkjenner forskjellene mellom underlagene for å utnytte optimalt tilgjengelig grep under dårlige forhold og i utfordrende terreng. AdSR er ekstrautstyr på biler med firehjulsdrift og Adaptive Dynamics.
Firehjulsdrift og intelligent driveline dynamics

4WD

XEs firehjulsdrift (AWD) gir mykere og tryggere kjøring på alle underlag. En ekstremt rask og kompakt fordelingsgirkasse med integrert Intelligent Driveline Dynamics (IDD)-programvare sørger for dette. Den unike IDD-programvaren er utviklet av Jaguar og bruker sofistikerte algoritmer som reagerer intelligent på veiforholdene. Systemet er både forutsigbart og responsvillig, noe som hindrer at du mister trekkraften i stedet for at den må gjenopprettes.
Torque Vectoring

Kjøreegenskap

XEs Torque Vectoring by Braking optimaliserer kontrollen selv i de skarpeste svingene. Med kontrollert, uavhengig bremsing på de individuelle, innerste for- og bakhjulene, leverer systemet enestående sportslige egenskaper og ekstra førertrygghet.
Lett aluminiumsarkitektur

Kjøreegenskap

XEs meget sterke og lette aluminiumsarkitektur bidrar til å spare vekten uten at det går på bekostning av holdbarheten, i tillegg til å optimalisere vektfordelingen med nesten 50:50. Denne lette strukturen reduserer både drivstofforbruk og CO2-utslipp, noe som betyr at XE-modellene har et utslipp fra 99 g/km med en toppfart på 250 km/t.
Inspirerende hjuloppheng

Kjøreegenskap

XEs sofistikerte for- og bakhjulsoppheng kompletterer et chassis med en overlegen kombinasjon av sportslige egenskaper og raffinement. Avansert demperteknologi – både passiv og variabel – gjør kjørekvaliteten enda bedre og tilfører XE enda bedre dynamiske egenskaper. Hjulopphengets kontroll, smidighet og responsvillighet gjør at XE føles som en sportsbil.

EFFEKTIVITET OG YTELSE

Med en luftmotstand fra 0,26 Cd skjærer XE gjennom luften for enda bedre effektivitet og raffinement. Fra spenningen med en Supercharged V6-motor til et kombinert CO2-utslipp fra 99 g/km – Jaguar har en rekke motoralternativer tilpasset enhver kjørestil.

XE: ET SMARTERE VALG

Med innovative og intelligente teknologier som holder driftskostnadene nede og konkurransedyktige forsikringspriser er XE et smartere valg.

JAGUAR XE

Vår mest avanserte, effektive og raffinerte sportssedan noensinne. Født med DNA’et fra F-TYPE som garanti for de sportslige køreegenskaper. Velg blandt 5 varianter for å finne din XE.

EURO NCAP KLASSELEDENDE RANGERING

XE fikk 5 stjerner for sikkerhet og er offisielt den sikreste bilen i kategorien store familiebiler, og mottok prisen for «Best in Class» i Euro NCAPs prestisjefylte kåring i 2015.

For å oppnå klasseledende sikkerhetsnivåer og 5 stjerner i Euro NCAPs tester, måtte XE levere enestående kollisjonsbeskyttelse, få høye poengsummer i alle kategorier, inkludert passasjer- og fotgjengersikkerhet.

XE er utstyrt med en rekke aktive sikkerhetssystemer, inkludert autonom nødbremsing, noe som gir et enda høyere sikkerhetsnivå.

Utstyrsliste

Bjørn EllingsenDaglig leder
Direkte:69 35 50 60